
Mėlynių blyneliai
Be grūdų, be pieno produktų, be pridėtinio cukraus
11/3/20231 min read
Šiuos blynelius atradau ieškodama skanaus ir maistingo pusryčių deserto. Dieną pradedu nuo maisto, kuris nėra saldus. Po jo leidžiu sau ką nors saldaus ir visai dienai patenkinu saldumynų poreikį. Į šiuos blynelius galite maišyti ne tik mėlynių miltelius - galite pridėti bet kurių uogų arba špinatų miltelių. Galite įdėti ir šviežiū uogų (labiausiai mėgstu įsidėti šviežių mėlynių arba šilauogių.
Ingredientai:
20g. tapijokos miltų
40g. migdolų miltų
Žiupsnis druskos
0.5 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. vanilės
1 kiaušinis
3 valg. š. klevų sirupo
1 a.š. liofilizuotų mėlynių miltelių
Visų pirma sumaišykite sausus ingredientus, paskui pridėkite visus likusius. Turėtų gautis gan tiršta masė. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Atsargiai, šie blyneliai bijo aukštos temperatūros ir gali greit pridegti.
Skanaus!